ZIUA CINEMATOGRAFELOR EUROPENE DE ARTA - 15 OCTOMBRIE 2017 CITYPLEX TOMIS MALL

FILMELE DIN PROGRAM:
• Happy Family , 3D, desen animat ,Productie Germania, ora 14:00
• Un pas in urma serafimilor , Regia Daniel Sandu ,Romania ora :15:00
• Borg vs. McEnroe,Regia Janus Metz Pedersen, Suedia,Danemarca,Finlanda ora 16:00
• The Square(Patratul),Regia Ruben Oslund,Suedia,Franta,Ge, Danemarca ora 18:00 –Castigator Palme d’Or Cannes 2017
• Octav,Regia Sergiu Ioan Celebidachi,Romania/Marea Britanie, ora 20:45
Cinematograful CITYPLEX TOMIS MALL este membru al retelei Europa Cinemas, prima retea de cinematografe de Arta, care include cinematografe din 41 de tari, 619 orase si numara peste 2600 de Sali de arta.
Constanta a fost astfel, inca din 2010, conectata la reteaua oraselor cu cinematografe care promoveaza arta si cultura europeana prin proiectii de filme de Arta. Membrii retelei Europa Cinemas promoveaza filmul european si aduc in atentia publicului iubitor de film de Arta productii premiate la Festivalurile de Film, filme care prin continutul si calitatea lor artistică contribuie la dezvoltarea culturii cinematografice și diversivității culturale naționale. Ca europeni este datoria noastra sa promovam cultura europeana, iar ca romani suntem datori sa contribuim la promovarea productiilor autohtone si industriei cinematografice romanesti. Fiecare bilet de film cumparat de un spectator contribuie cu 4% din valoarea sa, la alimentarea fondului Consiliului National al Cinematografiei (CNC), entitate care gestioneaza sumele care se atribuie producatorilor de film pentru finantarea productiei si distributiei in cinematografe a filmelor romanesti si europene .
Filmul este un ambasador al artei si culturii nationale, iar faptul ca multe dintre filmele romanesti din ultimii ani au obtinut premii importante la festivaluri internationale de film este un motiv de mandrie dar si de responsabilizare sa iubim, promovam si aniversam filmul de Arta.
Adriana Papp
Director
Cinema Cityplex Constanta
Str. Ștefan cel Mare, nr. 36-40, Tomis Mall, et. 4-5
Rezervari si informatii pe site-ul www.cityplex-tomis.ro si www.facebook.com/CinemaCityplexConstanta